Ibiza, Mallorca of Menorca

Voor een luxe jetset vakantie hoef je niet ver te reizen, heel veel mensen denken dat je uren moet vliegen voor een luxe vakantie aan het strand met goede wijn en bekende dj’s. Het tegen deel is waar, op maar minder 3 uur vliegen van Nederland zitten paar Spaanse eilanden waar de bekende Nederland en heel veel rijke en bekende buitenlanders hun vakantie doorbrengen.

Het is op de Spaanse eilanden ook mogelijk om voor heel goedkoop vakantie te vieren maar je gaat niet naar deze eilanden voor een goedkope vakantie maar voor een luxe vakantie met alles erop en eraan. Wij gaan hier de eilanden een voor een bespreken. 

Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse Zee met een oppervlakte van 575 km². Het is één van de Pitiusen en maakt deel uit van de Balearen. De belangrijkste plaatsen zijn Ibiza Stad en Sant Antoni de Portmany. Ibiza is het meest westelijk gelegen eiland van de Balearen: Majorca en Minorca liggen oostelijker, en het kleinere Formentera ligt ten zuiden van Ibiza.

vakantie op Ibiza

Ibiza is de party eiland bij uitstek, je kunt hier feesten op het hoogste niveau met de bekendste dj’s en de duurste dranken. Je kunt het niet zo gek bedenken of het is te doen op Ibiza. 

Mallorca

Majorca is een zeer populaire toeristenbestemming, die vooral door Duitsers en Britten wordt bezocht. De bekendste en meest bezochte badplaatsen liggen in het zuiden. Het middelpunt van de reeks badplaatsen is het strand Playa de Mallorca, dat grenst aan de stad Palma de Mallorca. Palma Nova, en Santa Ponça liggen ten westen van de hoofdstad, El Arenal, Playa de Palma en Ca’n Pastilla liggen ten oosten van de hoofdstad. In het noorden ligt Alcúdia, ook een geliefde vakantiebestemming vooral voor ouders met jonge kinderen. Het eiland wordt niet alleen in de zomer veelvuldig bezocht maar is ook geliefd bij mensen die graag overwinteren.

Het eiland is bereikbaar via de Luchthaven Palma de Mallorca of per veerboot vanuit Barcelona, Valencia of Dénia.
Hoogtepunten van Majorca zijn Cap Formentor, Valldemossa en Sóller, en natuurlijk de druipsteengrotten, de grootste van deze grotten vindt men bij Porto Christo, de grotten van Ham en Drach.
 

Menorca

Minorca is het op één na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen en is het meest oostelijk gelegen grondgebied van Spanje. De naam is afkomstig van het Latijn, insula minor, wat “kleiner eiland” betekent. Met name is het eiland kleiner dan het nabijgelegen eiland Majorca.
Minorca is meer een plaats voor mensen die van wat meer luxe en diepgang houden, hier minder grote clubs maar meer dure wijnen en exclusieve eten.